Bita śmietana do deserów

Bita śmietana do deserów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    8 łyż
  • cukier puder

    4 łyż
  • cukier waniliowy

    1 torebka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bita śmietana do deserów

Wszystkie składniki dać do wysokiego naczynia. Ubijać mikserem dotąd, aż śmietana będzie gęsta. Podawać jako dodatek do gofrów lub innych deserów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Adamorek 16.08.2011 10:16
super deser
adam1f 20.03.2011 00:22
niezła
Krzysztof42 29.11.2010 16:20
lubię bić śmietanę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat