Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszopt z galaretką i porzeczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 1/2 szklanki
napój typu cola 2 łyżki
mąka tortowa 100 graam
mąka ziemniaczana 100 gram
margaryna 50 gram
porzeczki czarne 600 gram
galaretka agrestowa 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszopt z galaretką i porzeczkami

Kroki postępowania

1
Żółtka ubiłam z cukrem dodałam białka i nadal miksowałam az powstał puch . Dodałam rozpuszczona margarynę i colę . Obydwie maki zmieszałam i wsypywałam i mieszałam delikatnie łyżką.
Krok 1 - Biszopt z galaretką i porzeczkami foto
2
Wylałam ciasto do formy Piekłam 25 minut w 170 stopniach w formie okrągłej .
Krok 2 - Biszopt z galaretką i porzeczkami foto
3
Porzeczki umyłam i oskubałam położyłam na biszkopt
Krok 3 - Biszopt z galaretką i porzeczkami foto
4
Zalałam tężejącą galaretką wstawiłam do lodówki na 2 godzinki . Galaretkę rozpuściłam 3 w litrze wody .
Krok 4 - Biszopt z galaretką i porzeczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 27.08.2012 21:42
jestem zachwycona wyglądem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak