Biszkopty z bezą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    4 szt
  • cukier

    8 łyżek
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • czekolada

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem po czym wy-szprycować na natłuszczony papier pergaminowy,piec 20minut po czym poprzekładać delikatnie na odwrócone do góry nogami biszkopty i włożyć do nagrzanego lecz wyłączonego piekarnika na godzinę. Czekoladę rozpuścić w rondelku na małym gazie razem z mlekiem. Po wyjęciu biszkoptów z bezą z piekarnika moczyć delikatnie w ostudzonej czekoladzie,od strony bezy. Świetne do kaw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 10.01.2012 15:20
ładnie wyszły:)
Juleczka20 05.12.2011 13:43
super
ben-ka 25.11.2011 20:58
o! jakie łakocie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat