Biszkoptowy przekładaniec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt kakaowy

  • jajko

    10 szt
  • cukier

    10 lyzek
  • mąka pszenna

    10 lyzek
  • proszek do pieczenia

    2 lyzeczki
  • kakao

    2 lyzki

Biszkopt jasny

  • cukier

    6 lyzek
  • mąka

    6 lyzek
  • jajko

    6 szt
  • proszek do pieczenia

    2 lyzeczki
  • kakao

    1 lyzeczka

Krem

  • mleko

    2 szkl
  • cukier

    20 dag
  • żółtko jajek

    2 szt
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • alkohol

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonajmy biszkopty robiąc je tak samo. Białka ubijamy z cukrem, wlewamy powoli żółtka i mieszamy. Następnie wsypujemy pozostałe składniki. W przypadku biszkopta jasnego ciasto dzielimy na dwie części i do jeden dodajmy kakao. Biszkopt kakaowy pieczemy i przekrawamy na pół, zaś biszkopt jasny wylewamy na blaszkę i łyżami kładziemy w różne miejsca ciasto z kakao. Pieczemy.
Przygotujmy krem na mleku wraz z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem. Dodajemy alkohol według uznania.
Ciasto przekładamy następująco na spodzie ciemny biszkopt na niego krem później biszkopt z kakao kroimy w kostkę i układamy na masie i przykrywamy go kremem i kakaowym biszkoptem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 05.07.2017 17:50
kusząco wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat