Biszkoptowy omlet z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4-5 szt.
  • mąka

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • jabłka

    2 szt.
  • margaryna

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jabłek usuwamy gniazda, kroimy w plastry, wkładamy do rondla, dolewamy troszke wody i cukier i parujemy. Z białek ubić sztywnę pianę,dodać żółtka. Dodać przesianą mąkę i szczyptę soli, powoli rozmieszać łopatką. Roztopić margarynę i smażyć omlet na średnim ogniu (z obu stron).Po usmażeniu, wyłożyć podduszone jabłka, złożyć na pół lub zwinąć w rulonik. Posypać cukrem pudrem (można dodać odrobinę cynamonu).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat