Biszkoptowe omleciki z owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 sztuki
  • mąka

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka roztrzepać z odrobiną mąki i szczyptą soli. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Połączyć z żółtkami, wymieszać, odstawić na 10 minut. Omleciki smażyć na wodnym ogniu pod przykryciem. Podawać z owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 02.05.2012 17:07
mniam
RenataZ-et 22.12.2011 19:58
przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat