Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe ciasto z truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mąki 1,5 szklanki
cukru pudru 1,5 szklanki
jajek 8
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
mleko 1/2 litra
mąki 2 łyżki
budyniu śmietankowego 2 łyżki
cukru pudru 2/3 szklanki
masło 1
truskawki
galaretki truskawkowe 3

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe ciasto z truskawkami

BISZKOPT:
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochę dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krem:
Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochę dodawać do niego wystudzony krem, utrzeć na puszystą masę.

Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki poprzekrawane na pół i zalać tężejącą galaretką.

3 galaretki truskawkowe na 1litr wody!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.09.2013 13:42
lubię ciasta z owocami
marcia7 20.08.2013 18:27
smaczne, letnie ciasto
Róża1 20.08.2013 17:50
tradycyjne , ale najlepsze:-)
gosia56 20.08.2013 15:39
To ulubione ciasto mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak