Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe ciasto z jabłkami i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1,5 szkl
cukier 1,5 szkl
jaja 9 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki

Masa jabłkowa

jabłka 1,5 kg
galaretka 2 szt
cukier do smaku

Ser

ser biały 70 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mleko 1/4 szkl
jajko 2 szt
cukier 0,5 szkl
cukier waniliowy 1 szt
margaryna 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe ciasto z jabłkami i serem

Ciasto:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka, mieszamy, wsypujemy mąkę i proszek- mieszamy. Wylewamy na formę 25/36 i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na 3 części.
Jabłka:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy, gdy będą dostatecznie miękkie dodajemy galaretki w proszku i cukier do smaku.
Ser:
Do garnka dajemy margarynę, cukier i ser- smażymy. W mleku rozrabiamy mąkę i jajka, wlewamy do gotującego się już chwilę sera. Gotujemy do 15 minut ciągle mieszając.
Przełożenie:
Ciasto- chłodne jabłka- ciasto- chłodny ser- ciasto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 22.02.2016 17:29
super ciacho,aż ślinka leci
Futka 14.01.2016 12:51
Wspaniałe i bardzo smaczne ciasto :)
fotoviderek 13.01.2016 15:47
Pyszne ciacho :)
Janina 05.01.2016 16:48
Bardzo lubię takie połączenie;))
misia123410 05.01.2016 16:13
Bardzo smaczne:)
mirosława4 05.01.2016 15:21
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak