Biszkoptowa rolada z ciasteczkowo-czekoladowym nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    3 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • cappuccino

    1 łyżka
  • Biszkopt

    1 sztuka
  • ciastka

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Biszkoptowa rolada z ciasteczkowo-czekoladowym nadzieniem foto
Cienki biszkopt (ja użyłam połowę z przekrojonego grubszego)układamy na mokrej ścierce i rolujemy, aby nabrał kształtu.
Krok 2 - Biszkoptowa rolada z ciasteczkowo-czekoladowym nadzieniem foto
Ciastka lub herbatniki zalewamy mlekiem, dodajemy kakao i miksujemy - ewentualne kawałki ciastek mogą zostać.
Krok 3 - Biszkoptowa rolada z ciasteczkowo-czekoladowym nadzieniem foto
Dodajemy cukier i miksujemy ponownie. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody i po przestudzeniu wlewamy do masy.
Krok 4 - Biszkoptowa rolada z ciasteczkowo-czekoladowym nadzieniem foto
Tężejącą masę wykładamy na biszkopt i zwijamy roladę.
Krok 5 - Biszkoptowa rolada z ciasteczkowo-czekoladowym nadzieniem foto
Po wierzchu posypujemy cappuccino i spryskujemy lekko przegotowaną wodą - kawa rozpuści się i przylgnie do ciasta.
Krok 6 - Biszkoptowa rolada z ciasteczkowo-czekoladowym nadzieniem foto
Po schłodzeniu kroimy w plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika58 07.12.2013 18:48
fajne nadzienie do rolady biszkoptowej
Magdalena/26Mooi 23.08.2013 14:09
smacznie wygląda
IwonaKa 02.07.2013 10:51
pycha,lubię takie ciasta
Alex_M 24.06.2013 12:37
fajne nadzienie :)
mysza75 25.05.2013 11:41
Do kawy idealna :-)
msmors 19.05.2013 21:35
super roladka
jasiek 19.05.2013 14:51
ale dobre ciacho
justys759 19.05.2013 12:32
fajny przepis bardzo mi się podoba:)
Pomocnik 19.05.2013 12:17
fajna rolada
Janina 19.05.2013 10:28
Takiej nie robiłam, ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat