biszkopt zawijany

biszkopt zawijany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    6 łyżek
  • cukier

    20 dkg
  • jajko

    6 szt
  • marmolada

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć do białości z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać mąkę i pianę, po czym delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć natłuszczony papierem, wlać ciasto i upiec w gorącym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć placek z blachy i posmarować marmoladą, zwinąć w rulon. Posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata72

18.04.2011 11:12
extra i jakie proste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat