Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 8 szt
mąka 1 szkl
cukier 0,75 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Masa

truskawki świeże 50 dkg
masło 20 dkg
cukier 0,5 szkl
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z truskawkami

Biszkopt; Białka oddzielamy od żółtek. Do miski dajemy białka razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. A na koniec delikatnie mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 30 minut.

Masa truskawkowa; Truskawki myjemy i rozgniatamy. Cukier mielimy razem z cukrem waniliowym. Masło ucieramy z przygotowanymi cukrami a następnie dodajemy po troszku rozgniecionych truskawek.

Zimny biszkopt kroimy na pół. Dajemy masę truskawkową i przykładamy drugim biszkoptem. Przygotowane ciasto dajemy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 08.01.2016 14:15
dla mnie pycha deser
RenataZ-et 07.01.2016 13:29
bardzo smaczne ciasto :)
Renataj 07.01.2016 09:26
Aż zapachniało tymi świeżymi truskawkami:)
Franciszek 07.01.2016 00:13
dobre do kawy
kuchcik89 06.01.2016 23:13
wspomnienie lata, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak