Biszkopt z masą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • powidła śliwkowe

    250 ml
  • margaryna

    150 g
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • mąka krupczatka

    2 łyzki
  • mleko

    0,5 l
  • czekolada gorzka

    1 szt
  • cukier puder

    3 łyżki
  • Biszkopt

    2 szt
  • ryż preparowany

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mleka, budyniu, mąki ziemniaczanej ugotować budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodając stopniowo przestudzony budyń. Ciasto biszkoptowe posmarować powidłami, na powidła wyłożyć masę budyniową, przykryć drugim biszkoptem, oblać rozpuszczoną czekoladą, posypać ryżem prażonym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 06.03.2014 22:09
Wygląda wspaniale.
czekoladka_m 13.02.2013 16:41
z ryżem świetny pomysł:)
Motorek 27.09.2012 12:47
pycha
Iwona51 07.10.2011 15:21
pycha
Monika193 06.11.2010 08:19
dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat