Biszkopt z malinami i czekoladą

Biszkopt z malinami i czekoladą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Taki biszkopt warto spróbować.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

biszkopt:

  • czekolada mleczna

    10 dag
  • maliny

    8 sztuk
  • cukier

    3 łyżki
  • jajka

    3 sztuki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka tortowa

    3 łyżki
  • bita śmietana

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Białka ubijamy na sztywno.
2. Wsypujemy cukier i chwilkę ubijamy.
3. Dodajemy żółtka i jeszcze chwilkę ubijamy.
4. Z kolei wsypujemy proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i mąkę tortową, delikatnie mieszamy.
5. Tortownice o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia i następnie ciasto do niej przelewamy.
6. Pieczemy w 170 stopniach przez około 25 minut.
7. Upieczone ciasto studzimy i kroimy na 8 trójkątów.
8. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Dekorujemy nią trójkąciki.
9. Ciasto odkładamy do wystygnięcia.
10. Na sam koniec dekorujemy bitą śmietaną i malinami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat