Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z krówką i czekoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt

jajko 5
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

masa

śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

reszta

masa krówkowa 300 g
herbatniki
czekolada gorzka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z krówką i czekoladą

Białka ubić na sztywno. Cały czas miksując dodać cukier, a następnie żółtka. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. Po ostudzeniu przeciąć na pół.
Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Śmietanę ubić na najwyższych obrotach na puch. Cały czas miksując dodać cukier puder, a następnie powoli wlewać żelatynę.
Biszkopta posmarować masą śmietankową, na niej rozłożyć herbatniki, posmarować masą krówkową, przyłożyć biszkoptem i posmarować masą śmietankową. Na wierzch zetrzeć czekoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 19.05.2016 12:46
fajne ciacho :)
krokus 18.05.2016 13:37
apetyczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak