Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jagodami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny
jogurt naturalny 400 g
galaretka czerwona 2 szt
jagody 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jagodami

Użyłam kompociku z jagód (słoiczek dżemiak),który sama robię.
Upiec biszkopt z 4 jaj .
Jedną z galaretek rozpuścić w małej ilości wody i połączyć z jogurtem ,gdy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt, schłodzić..Drugą galaretkę dodać do podgrzanego kompotu i wymieszać dokładnie aż galaretka się rozpuści.
Wystudzić i wyłożyć na warstwę jogurtową ,wstawić do lodówki by zastygło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.06.2015 11:48
smaczne ciasto
halina17 02.03.2014 13:30
Dobre ciasto.
monisia1977 02.03.2014 12:30
fajne ciacho
everay 02.03.2014 11:37
pięknie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak