Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
jaja 5 szt.
cukier 2 szklanki
mąka tortowa 2 i 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 1/2 szklanki
oranżada 1 szklanka
cynamon
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jabłkami

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Jabłka obrać i pokroić na ósemki i posypać cynamonem. Białka ubić na sztywno, dosypywać powoli cukier, następnie dodać żółtka, resztę składników i delikatnie wymieszać. Dużą tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać wiórkami, wylać ciasto i wyłożyć jabłkami.
Krok 1 - Biszkopt z jabłkami foto
2
Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut.
Krok 2 - Biszkopt z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak