Biszkopt z galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajka

    4 szt
  • mąka tortowa

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • galaretka truskawkowa

    2 szt
  • smietana 18%

    0,5 l
  • truskawki świeże

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt;ubić białka z cukrem ,dodać żółtka i ubić na sztywno.Wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do ubitych jajek wolno mieszając.Ciasto wylać do tortownicy wysmarowanej masłem i piec w 160 st około 30-40 min.
Upieczony biszkopt wyjąć z pieca i gorący przekroić na pół.Wylać na ciepły biszkopt śmietanę i przykryć drugą połówką.
Na górze wyłożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką.
Ciasto jest pyszne..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 02.08.2013 11:36
bardzo apetycznie wygląda:)
jeta72 23.04.2013 12:13
ale pychotka :-)
wiola333 16.07.2012 09:48
pysznie
Krystyna32 06.05.2012 21:42
pycha
kuklik 02.03.2012 17:05
rewelacja
Hanna11 20.07.2011 20:10
smaczności:)
grazia1 21.06.2011 09:28
mniam mniam
Marzena40 29.03.2011 08:38
pycha
ElizaT 15.11.2010 00:41
świetny !!!
Emilia22 28.10.2010 12:57
dla takiego ciasta warto zgrzeszyć:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat