Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z czterech jaj

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mąka 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z czterech jaj

Kroki postępowania

1
Żółtka oddzielić od białek.
Krok 1 - Biszkopt z czterech jaj  foto
2
Do białek dodać cukier wymieszany z cukrem waniliowym.
Krok 2 - Biszkopt z czterech jaj  foto
3
Ubijać pianę na najwyższych obrotach.
Krok 3 - Biszkopt z czterech jaj  foto
4
Na koniec ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku.
Krok 4 - Biszkopt z czterech jaj  foto
5
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Krok 5 - Biszkopt z czterech jaj  foto
6
Do ubitych jajek powoli dodawać mąkę delikatnie mieszając drewnianą łyżką.
Krok 6 - Biszkopt z czterech jaj  foto
7
Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 7 - Biszkopt z czterech jaj  foto
8
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Krok 8 - Biszkopt z czterech jaj  foto
9
Piec przez około 20-25 minut.
Krok 9 - Biszkopt z czterech jaj  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 20.05.2014 19:07
tez podobny robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak