Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z borówkami amerykańskimi
Kroki postępowania
Dodać żółta i ubijać dalej lecz na wolnych obrotach .Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia po łyżce i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką .
mąka tortowa | 1 szklanka |
cukier | 3/4 szklanki |
jajko | 4 szt |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
galaretka cytrynowa | 1 szt |
bita śmietana w proszku | 1 szt |
mleko | 200 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżka |
woda | 20 ml |
woda gorąca | 500 ml |
borówka amerykańska | 3 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: