Biszkopt z 3 jaj

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • cukier

    0,5 szkl
  • mąka

    0,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka i mąkę z proszkiem i szczyptą soli. Delikatnie wymieszać.
Przelać na brytfannę, piec ok 20 min w temp. 180 stopni. Wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat