Biszkopt Szwedzki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuk
  • cukier

    3/4 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka z cukrem ubić na jednolitą masę. Proszek do pieczenia połączyć z mąką i przesiać do masy. Całość wymieszać i przelać do formy. Piec około 40 minut w temperaturze 175C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 16.02.2014 11:55
fajny ,szybki przepis
gosia56 26.01.2014 10:41
super biszkopt
Iwusia 07.11.2013 22:11
szybko i smacznie
caralajna 26.07.2013 07:37
świetny :)
Katarzyna59 04.07.2013 09:18
fajny biszkopcik
IKrakowianka 13.12.2012 23:05
pychota
safcia 06.07.2012 11:50
swietny przepisik i taki prosciutki
fictor123 18.05.2012 10:22
mniam
Norgiusz 14.05.2012 07:20
swietny
Anna152 21.04.2012 10:32
swietny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat