Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt przekładany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 10 szt
mąka 10 łyżek
cukier 10 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa;

masło 25 dkg
budyń śmietankowy
mieszanka keksowa 20 dkg
wódka 20 ml

Wierzch;

czekolada 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt przekładany

Biszkopt; Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku do temp. 170 stopni ok. 40 minut. Zimny kroimy wzdłuż na dwie części.
Masa; Budyń gotujemy w/g przepisu. Masło rozcieramy na pulchną masę. Dalej ucierając dodajemy zimny budyń , mieszankę keksową a na koniec wódkę. Masę dzielimy na pół. Jedną połówkę dajemy na biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem. Dajemy pozostałą masę. Oprószamy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak