Biszkopt przekładany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt

  • jajko

    10 szt
  • mąka

    10 łyżek
  • cukier

    10 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki

Masa;

  • masło

    25 dkg
  • budyń śmietankowy

  • mieszanka keksowa

    20 dkg
  • wódka

    20 ml

Wierzch;

  • czekolada

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt; Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku do temp. 170 stopni ok. 40 minut. Zimny kroimy wzdłuż na dwie części.
Masa; Budyń gotujemy w/g przepisu. Masło rozcieramy na pulchną masę. Dalej ucierając dodajemy zimny budyń , mieszankę keksową a na koniec wódkę. Masę dzielimy na pół. Jedną połówkę dajemy na biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem. Dajemy pozostałą masę. Oprószamy startą czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat