Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
10 szt -
mąka
10 łyżek -
cukier
10 łyżek -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
Masa;
-
masło
25 dkg -
budyń śmietankowy
-
mieszanka keksowa
20 dkg -
wódka
20 ml
Wierzch;
-
czekolada
10 dkg
Przepis i sposób przygotowania Biszkopt przekładany
Masa; Budyń gotujemy w/g przepisu. Masło rozcieramy na pulchną masę. Dalej ucierając dodajemy zimny budyń , mieszankę keksową a na koniec wódkę. Masę dzielimy na pół. Jedną połówkę dajemy na biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem. Dajemy pozostałą masę. Oprószamy startą czekoladą.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się