Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy z bezą i masą truskawkową
Kroki postępowania
Przełożenie: Na biszkopt wykładamy tężejącą masę truskawkową, przykrywany bezą.
jajko |
4 sztuki
|
mąka tortowa |
4 łyżki
|
cukier |
4 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
orzechy włoskie |
10 dag
|
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
|
białko |
3 sztuki
|
cukier puder |
5 łyżek
|
sok z cytryny |
1/3 sztuki
|
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
|
truskawki |
40 dag
|
galaretka truskawkowa |
1 opakowane
|
gorąca woda |
3/4 szklanki
|
śmietana kremówka |
250 ml
|
cukier puder |
3 łyżki
|
barwnik spożywczy do ciast |
|
kolorowa posypka |
|
czekolada gorzka |
1/3 tabliczki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: