biszkopt orzechowy

biszkopt orzechowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • jaja

    8 szt
  • cukier

    1 szkl
  • orzechy włoskie

    10 dag
  • proszek do pieczeni

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

białka odłączy od żółtek. z białek ubić pianę, stopniowo dodając po jednym żółtku. na końcu wsypać cukier, dalej ubijać. orzechy zemleć na maszynce. mąkę wymieszać z orzechami i proszkiem do pieczenia, wsypać do ubitych jajek. wylać na tortownicę i piec w 180 stopniach przez 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

15.11.2011 13:25
też taki robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat