Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT MAKOWY ZE ŚMIETANĄ I JAGODAMI
Wymieszaj mąkę z mąką ziemniaczaną proszkiem do pieczenia i makiem.
Wbij białka do miski,ubij na sztywną pianę ,dodać żółtka.
Nadal ubijając powoli wsypywać cukier i ubijaj aż masa zgęstnieje.
Dodaj przesianą przez sito mąkę z makiem i wymieszaj delikatnie łyżką.
Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i piecz 30 minut.Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem ,dodać zagęstniki i podzielić na pół do jednej części dodać jagody i delikatnie wymieszać.Przekrój biszkopt na pół.Przełożyć śmietaną z jagodami .Przykryj drugą połową ciasta,na wierzch rozłożyć resztę śmietany i ozdobić utartą czekoladą.SMACZNEGO!