Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT MAKOWY ZE ŚMIETANĄ I JAGODAMI

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 100 g
mąka ziemniaczna 100 g
cukier drobny 250 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mak 3 łyżki
Masa śmietankowa
śmietana 30% 400 ml
cukier puder 3 łyżki
jagody 500 g
zagęstniki do śmietany 4 sztuki
czekolada mleczna 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT MAKOWY ZE ŚMIETANĄ I JAGODAMI

Nastaw piekarnik na 180 stopni.
Wymieszaj mąkę z mąką ziemniaczaną proszkiem do pieczenia i makiem.
Wbij białka do miski,ubij na sztywną pianę ,dodać żółtka.
Nadal ubijając powoli wsypywać cukier i ubijaj aż masa zgęstnieje.
Dodaj przesianą przez sito mąkę z makiem i wymieszaj delikatnie łyżką.
Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i piecz 30 minut.Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem ,dodać zagęstniki i podzielić na pół do jednej części dodać jagody i delikatnie wymieszać.Przekrój biszkopt na pół.Przełożyć śmietaną z jagodami .Przykryj drugą połową ciasta,na wierzch rozłożyć resztę śmietany i ozdobić utartą czekoladą.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 21.01.2014 13:31
pięknie wygląda:)
monisia1977 21.01.2014 10:31
super ciacho
Megg 21.01.2014 10:24
super smaczne ciacho
dodi 21.01.2014 10:04
apetycznie wygląda
kasiaw 21.01.2014 09:36
pyszne ciasto warto spróbować
Magula 21.01.2014 07:54
Fajne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak