Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt makowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 3/4 szkl
mąka 3/4 szkl
mak 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt makowy

Białka oddzielamy od żółtek. Następnie ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. Do miseczki wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i mak. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy po troszku do ubitej masy jajecznej, mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.10.2014 18:14
ciekawy przepis
gacopierz23 06.08.2014 21:13
fajny piegusek
erym 30.07.2014 13:15
taki biszkopt mozna na wiele sposob wykorzystac...
Kejti 11.03.2014 09:02
Fajny przepis,smacznie wygląda :-)
barbara11561 27.02.2014 12:18
często taki piekę:)
gibli 23.02.2014 09:17
bardzo fajny biszkopt, lubię takie
IwonaDD 22.02.2014 11:08
fajny przepis
IlonaAlbertos 03.02.2014 17:19
Do tego jakaś dobra masa i jest super ciacho.
ONY_za_kare 27.01.2014 11:59
dobry biszkopcik!
romanrafal
romanrafal 14.01.2014 14:20
super biszkopcik
mela25 11.01.2014 10:05
wygląda pysznie
gosia56 08.01.2014 10:58
jeszcze tak nie piekłam
mirosława4 07.01.2014 15:55
prezentuje się smacznie,warto wypróbować :)
Konczi 05.01.2014 08:33
nigdy takiego nie piekłam, wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak