Biszkopt makowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3/4 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • jajka

    2
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mak

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem.Dodać żółtka.Mąkę i proszek przesiać i delikatnie zamieszać z masą jajecznaoraz z umytym i odsączonym makiem Piec ok 35min.W 170st
Biszkopt nadaje się do tortów

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriko 04.03.2013 18:12
super biszkopcik
Krzysztof15 15.09.2012 12:44
mniam
Luki 30.12.2011 08:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat