Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT KRÓLOWEJ WIKTORII

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 200 g
miękkie masło 200 g
jajko 4 sztuki
mąka 200 g
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
sól 1 szczypta
mleko 2 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 250 ml
serek mascarpone 250 g
truskawki świeże 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT KRÓLOWEJ WIKTORII

Kroki postępowania

1
PIECZEMY BISZKOPT
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
Połącz masło z cukrem ,aż do uzyskania puszystej masy. Dodajemy po jednym jajku. Mąkę i proszek razem połączyć i dodać do masy. Piec około 30 minut. Po wystygnięciu przedzielić na pół

UWAGA-wszystkie składniki muszą mieć temp.pokojową bo jak będą zbyt zimne to mogą się ściąć
Krok 1 - BISZKOPT KRÓLOWEJ WIKTORII foto
2
Śmietanę ubijamy i dodajemy serek mascarpone. Można dodać trochę cukru pudru do smaku.
Wykładamy 2/3 kremu na biszkopt a na nim układamy połówki truskawek. Na to kładziemy drugi biszkopt i resztę kremu
Krok 2 - BISZKOPT KRÓLOWEJ WIKTORII foto
3
Również układamy połówki truskawek i posypujemy cukrem pudrem
Krok 3 - BISZKOPT KRÓLOWEJ WIKTORII foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 14.02.2014 15:47
smaczne ciasto
mirosława4 16.09.2013 21:01
niebo w gębie :)
Renata22 06.09.2013 21:57
Ślicznie wygląda! ;)
Dorian 31.08.2013 19:02
piekne ciacho
Kuchareczka2 28.08.2013 17:18
przepyszne ciasto
Janina 30.06.2013 19:06
Wspaniały widok i smak ;)
Malinka 30.06.2013 12:02
Królową nie jestem, ale takie ciacho to zjadłabym bardzo chętnie:)
Marta11 30.06.2013 10:27
wyglada rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak