Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 4 sztuki
cukier 3/4 szklanka
kakao 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Białka ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Na końcu dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Przesiewamy do masy jajecznej i delikatnie wymieszamy. Formę do pieczenia smarujemy margaryną i posypać bułką tartą. . Ciasto przekładamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak