Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1/2 szklanka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
jaja
4 sztuki
cukier
3/4 szklanka
kakao
1 łyżka
mąka ziemniaczana
1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Białka ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Na końcu dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Przesiewamy do masy jajecznej i delikatnie wymieszamy. Formę do pieczenia smarujemy margaryną i posypać bułką tartą. . Ciasto przekładamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak