Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt Gosi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
budyń waniliowy 1 opakowanie 35 gram
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt Gosi

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, budyń waniliowy i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą tortownicy. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30-35 minut. Z takiego biszkoptu wychodzą 3 krążki tortowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 09.10.2013 21:28
super przepis!
fotoviderek 09.10.2013 10:28
Świetnie wyszedł :)
patryska76 08.10.2013 21:02
Pychota ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak