Biszkopt Gosi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie 35 gram
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, budyń waniliowy i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą tortownicy. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30-35 minut. Z takiego biszkoptu wychodzą 3 krążki tortowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kulinarna Ja 09.10.2013 21:28
super przepis!
fotoviderek 09.10.2013 10:28
Świetnie wyszedł :)
patryska76 08.10.2013 21:02
Pychota ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat