Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt do tortu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
sól
cukier 120 g
mąka pszenna 80 g
mąka ziemniaczana 40 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt do tortu

piekarnik rozgrzewam do temp. 180 stopni. oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę, żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Na żółtka wykładam pianę z białek. Mąkę pszenną mieszam z ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia i przesiewam na masę. mieszam. Ciasto przekładam do tortownicy wyłożonej pergaminem i piekę 25 minut. Wyjmuję, studzę i kroję na 3 placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 30.08.2012 06:18
niedrogie
sznycel 29.08.2012 18:34
przekładam dowolną masą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak