Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biszkopt czekoladowy z masłem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
70 gram
cukier
80 gram
kakao
20 gram
jajko
3 szt
masło
15 gram
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt czekoladowy z masłem

W rondelku stopić masło i odstawić. Do miski wbić jajka, dodać cukier i ubić do uzyskania gęstej, gąbczastej piany. Przesiać mąkę i wymieszać ją z kakao i cukrem waniliowym. Dodać delikatnie do piany i wymieszać powoli i delikatnie drewnianą łyżką. Do masy wlać stopione masło i wymieszać. Tortownicę o średnicy 20-22 cm wysmarowac masłem i oprószyć mąką. Przelać ciasto. Piec w dobrze nagranym piekarniku 190\'C ok 30 minut. Wyjąć, ochłodzić całkowicie ciasto i przełożyć dowolnym kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak