Biszkopt cytrynowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • cukier

    1 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cytryna

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny sparzamy i ocieramy skórkę na tarce. Przygotowaną skórkę z cytryny mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku. A na końcu delikatnie mieszając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i otartą skórką. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok.25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 29.01.2014 11:39
mnie sie tez ten pomysł podoba
Aannkaa82 23.12.2013 20:51
Fajny pomysł :)
mirosława4 16.12.2013 17:12
bardzo fajny
Wafelek2601 14.12.2013 15:56
bardzo fajny
adelajda 11.12.2013 10:13
robię podobny :)
mela25 22.11.2013 09:36
fajny pomysł
barbara11561 18.11.2013 10:52
lubię smak cytryny w cieście i kremach:)
mysza75 15.11.2013 14:35
fajny biszkopt
berys18 05.11.2013 10:16
ładny biszkopt
aginaa 31.10.2013 07:48
fajny biszkopt

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat