biszkopt 1

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • cukru

    100 g
  • margaryny

    30 g
  • proszku do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • wody

    1 łyżka
  • mąki

    4 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - biszkopt 1 foto
Oddzielić jajka od białek. Następnie białka ubić na sztywną pianę. Dodać do nich cukier.
Krok 2 - biszkopt 1 foto
Dodać pojedynczo żółtka . Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wodę. Ubijać, by składniki się połączyły. Na koniec wlać roztopioną i ostudzoną margarynę Kasię.
Krok 3 - biszkopt 1 foto
Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Krok 4 - biszkopt 1 foto
Wylać ciasto na biszkopt. Piec około 20 minut w 180 stopniach. Podawać np. z kremem i owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 02.07.2012 08:09
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat