bigosik z pekinskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • wędzonka

    40 dag
  • olej

    2 łzżki
  • sól, pieprz

  • sos sojowy

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju.
Dodać pokrojoną w kostkę wędzonkę i smażyć razem kilka minut.
Kapustę pokroić w niezbyt cienkie paski, włożyć do garnka z cebulą, wlać pół szklanki wrzątku, sos sojowy i dusić kilka minut . Doprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Podusić jeszcze ok 10 minut.
Dobrze smakuje z ziemniakami z wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela28 10.12.2010 12:23
Fajny przepis z kapustą pekińską:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat