Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 główki
kiełbasa zwyczajna 2 pętka
marchew 3 sztuki
cebula 2 sztuki
koperek 1 pęczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Na odrobinie oliwy posmażyć posiekaną cebulę, pokrojoną kiełbasę oraz startą na dużych oczkach marchewkę. Młodą kapustę poszatkować a następnie obgotować do miękkości, po czym odsączyć z nadmiaru wody. Podsmażone składniki wymieszać z kapustą i dusić razem około 20 minut. Na końcu doprawić koperkiem, koncentratem pomidorowym, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 03.06.2014 09:13
Z chęcią bym i ja zjadła:)
IZABELA29 02.06.2014 15:57
uwielbiam taki bigosik
idealme 02.06.2014 15:46
smakowity!
Megg 02.06.2014 13:58
smaczny bigosik :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak