BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTKI

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTKI

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • kiełbasa krakowska

    0,5 kg
  • żeberka

    0,6 kg
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • sól

  • pieprz cytrynowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy nie za drobno,Lekko solimy,zalewamy wodą i gotujemy mieszajac od czasu do czasu.
Żeberka gotujemy w osobnym garnku, obieramy z miesa i dodajemy do kapusty.
cebule smażymy, Dodajemy do niej kiełbasę i stale mieszając smażymy na małym ogniu.Dodajemy kiełbase do kapusty.Do wywaru z zeberek dodajemy mąke,i wlewamy to do kapusty, pare minut jrszcze gotujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli82

08.07.2011 20:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat