Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z mięsem wg Gosi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe 2 kg
kapusta biała 1 średnia główka
ketchup łagodny do smaku
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
koncentrat pomidorowy 5-6 łyżek
oliwa 6 łyżek
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z mięsem wg Gosi

Kości wieprzowe gotujemy z dodatkiem soli. Ostudzone obieramy. Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka i wlewamy oliwę oraz wodę.
Kapustę gotujemy - dusimy do miękkości. Następnie dodajemy obrane mięso i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku ketchupem, solą, pieprzem i ostrą papryką.
Wszystko razem dokładnie mieszamy. Podgrzewamy przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 04.01.2016 11:17
Taki bigos trochę po meksykańsku, fajny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak