Bigos z kabaczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 kg
  • olej

    3 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • pomidor

    30 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • boczek wędzony

    10 dag
  • sól

    do smaku
  • koper posiekany

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanym oleju wytopić pokrojony w kostkę boczek, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę. Kabaczek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę, dodać do cebuli, smażyć aż trochę zmięknie, następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, jeszcze podgotować. Gdy kabaczek jest miękki potrawę osolić, oprószyć mąką, przyprawić do smaku pieprzem, zagotować. Posypać skwarkami z boczku i koprem. Podawać z pieczywem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 11.07.2012 23:03
ale smaczne
Seba 29.02.2012 10:00
smaczny
Wafelek2601 17.07.2011 14:10
fajny pomysł na pyszny bigos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat