Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1-2 szt
pieczarki 100-200 g
boczek 150-200 g
kiełbasa podwawelska 1 laska
masło 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pepperoni 1 szt
przecier pomidorowy 1-2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznznia
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii

Kroki postępowania

1
Boczek i kiełbasę pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na rozgrzanym maśle.
Krok 1 - Bigos z cukinii foto
2
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Dodać do podsmażonego boczku. Zrumienić.
Krok 2 - Bigos z cukinii foto
3
Cukinię obrać i pozbaawić gniazd nasiennych. Pokroić w plasterki i dodać do podsmażonych pieczarek.
Krok 3 - Bigos z cukinii foto
4
Dodać przyprawy: czosnek, papryki, pepperoni, sól i pieprz. Dusić aż cukinia zmięknie.
Krok 4 - Bigos z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 22.08.2014 11:53
Chętnie spróbuję :-)
Aannkaa82 20.08.2014 18:01
Wygląda niezbyt apetycznie ale jest pyszny :)
Jodaj 07.08.2014 07:20
pyszny bigosik :)
norweska20 30.07.2014 00:26
smakowite połączenie
engie23 29.07.2014 21:35
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak