Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos w moim wykonaniu.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 800 g,
kiełbasa śląska 500 g,
boczek wędzony 200 g,
kapusta kiszona 1 kg,
kapusta biała 500 g,
pieczarki 300 g,
smalec 250 g,
koncentrat pomidorowy 1 słoik większy
cebula 2 szt
mąka 2 -3 łyżki
kminek odrobina
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
przyprawy do smaku do mięsa wieprzowego

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos w moim wykonaniu.

Kapustę białą obieramy , drobno szatkujemy, zalewamy zimną wodą,
Gotujemy do miękkości dodając liście laurowe, ziele angielskie,
Do miękkości gotujemy również kapustę kiszoną dodając kminek
Mięso wieprzowe pokroić w kostkę wkładamy na patelnie, dusimy pod przykryciem do miękkości doprawiając odrobiną soli i przyprawą do mięsa wieprzowego,od czasu do czasu podlewając wodą.
Boczek pokroić w kostkę , wytapiamy , grzyby oczyścić , pokroić i podsmażyć na smalcu doprawiając pieprzem, papryką ,lekko oprószając solą, połączyć z pokrojoną cebulą oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę dosmażyć do miękkości. Wszystkie półprodukty wkładamy do dużego garnka i dokładnie wymieszać dodając koncentrat pomidorowy i zawiesinę zrobioną z mąki i wody.
Gotujemy jeszcze około 15 - 20 min często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2017 22:17
Dobry bigos.
Ada-Gaba 20.02.2017 11:56
pyszne wykonanie :-)
anka1988 19.02.2017 10:47
bardzo go lubię, moja rodzina na kwasno, ja zaś mniej :)
hanbes 19.02.2017 09:39
Hm, dlaczego nie? Chyba warto spróbować - dobry sposób na szybki i smaczny posiłek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak