Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bigos świąteczny

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
1 kg
boczek wędzony
200 g
kiełbasa podwawelska
0,5 kg
śliwki suszone
4 szt
wino wytrawne
1 szkl
przecier pomidorowy
1 łyżka
ziele angielskie
4 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
sól i pieprz
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: bigos świąteczny

Kapustę płuczemy. Kroimy na mniejsze kawałki. zalewamy wodą. Dodajemy wino, śliwki i przyprawy. Gotujemy. Boczek oraz kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Wrzucamy do garnka z bigosem. Dodajemy przecier pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 22.12.2016 13:15
Nie mogę doczekać się kiedy u mnie będzie :)
Aleksandra/Olcia 22.12.2016 11:37
ale bym zjadła
Wacław 22.12.2016 09:41
bardzo smaczny :-)
Łukasz15 21.12.2016 22:09
Przepyszny bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak