Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
60 dag -
cebula
1 szt -
tłuszcz
3 łyżki -
sól
do smaku -
pieprz czarny mielony
do smaku -
kapusta kiszona
5 kg -
kości od schabu z dzika
1 kg -
liść laurowy
7 szt -
ziele angielskie
12 szt -
owoc jałowca
1 łyżeczka -
grzyby suszone
5 dag -
boczek wędzony
60 dag -
kiełbasa
1,5 kg -
kapusta biała
3,5 kg -
koncentrat pomidorowy
1 l -
wino czerwone wytrawne
3/4 szkl -
powidła śliwkowe
6 łyżek -
przyprawa uniwersalna
do smaku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania






Z tych proporcji wychodzi spora ilość dlatego ja, część przekładam w litrowe słoiki i wekuję.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się