Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bigos popularny

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona
2000 g
kapusta biała
1500 g
kiełbasa zwyczajna
500 g
cebula
200 g
mąka przenna
60 g
tłuszcz
150 g
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
do smaku
boczek wędzony
325 g
wieprzowina
750 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: bigos popularny

Ugotować oddzielnie kapustę kiszoną i kapustę białą pokrajaną w grubą kostkę.Mięso i boczek udusić wraz z cebulą do miękkości po czym pokrajać w kostkę i dodać do połączonej kapusty kiszonej i białej.Kiełbasę obraną ze skórki pokrajać w plastry i przesmażyć na tłuszczu.Wszystkie składniki połączyć razem,dodać pieprzu,przecier pomidorowy,podprawić zasmażką,dokładnie wymieszać i poddusić.Podawać z pieczywem lub ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak