Bigos po cygańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • pieczarki

    1 kg
  • ogórek konserwowy

    1 lit słoik
  • cebula

    3-4 szt
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • mięso mielone

    1 kg
  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroic i sparzyć. Paprykę, ogórki pieczarki, cebula pokrojone usmażyc na oliwie.Usmażone dodać do kapusty.Mielone doprawic tak jak na klopsiki.Sól , pieprz, jajko, troszke bułki tartej , majranek.Uformować z tego małe kuleczki i usmazyc na oliwie.Po usmażeniu wrzucic do kapusty .wsztstko razem gotować.Pod koniec dodac przeccier i katchup.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa 02.06.2011 21:49
pycha
jolaxa 30.01.2011 22:37
musi byc pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat