Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na żeberkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
łopatka bez kości 60 dag
kapusta kiszona 1,5 kg
cebula 2 szt
cukier 1 łyżeczka
keczup pikantny 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na żeberkach

Mięso myjemy, wkładamy do garnka z wodą. Wsypujemy przyprawy i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Następnie wyjmujemy, lekko studzimy. Wywar przecedzamy przez sitko, wlewamy do większego garnka. Wkładamy kapustę. Pokrojoną w piórka cebule i gotujemy na małym ogniu. Z żeberek usuwamy kości. Razem z łopatką kroimy w kostkę i wkładamy do kapusty. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy keczup, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy, aż nadmiar wody odparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.06.2013 07:54
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak