Bigos na żeberkach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1,5 kg
  • łopatka bez kości

    60 dag
  • kapusta kiszona

    1,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • cukier

    1 łyżeczka
  • keczup pikantny

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, wkładamy do garnka z wodą. Wsypujemy przyprawy i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Następnie wyjmujemy, lekko studzimy. Wywar przecedzamy przez sitko, wlewamy do większego garnka. Wkładamy kapustę. Pokrojoną w piórka cebule i gotujemy na małym ogniu. Z żeberek usuwamy kości. Razem z łopatką kroimy w kostkę i wkładamy do kapusty. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy keczup, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy, aż nadmiar wody odparuje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 12.06.2013 07:54
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat