Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos grzybowy z kwaszoną kapustą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,3 kilo
grzyby suszone 1/4 litra
grzyby świeże mrożone 1/2 kilo
Pieprz czarny mielony Prymat
Owoc jałowca cały Prymat mielony
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól do smaku
cebula biała
czosnek
Kminek mielony Prymat
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: bigos grzybowy z kwaszoną kapustą

Grzyby suszone zalać wodą, moczyć całą noc albo dłużej i ugotować w małej ilości wody. Kapustę kwaszoną posiekać i włożyć do garnka. Dolać trochę oleju i dodać przyprawy. Zalać kapustę grzybami z wywarem, gorącą wodą i ugotować.
Pod koniec gotowania dodać posiekaną cebulę usmażoną na oleju i podsmażone świeże grzyby pokrojone w plasterki.
Gotowy bigos doprawić pieprzem, solą i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak