Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2.5 kg.
cebula 2-3 szt.
smalec 20 dag.
kiełbasa 70 dag.
boczek 25 dag.
koncentrat pomidorowy 10 dag.
mąka pszenna 2 łyżki
ziele angielskie 4-5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Kapustę obrać z liści zewnętrznych.Drobno poszatkować.Włożyć do wody(ok.2 litry) z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego i ugotować do miękkości.Ugotowaną kapustę lekko odcedzić.Smalec pokroić w kostkę.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Podsmażyć na smalcu,dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojony w kostkę boczek.Podsmażyć.Następnie dodać koncentrat pomidorowy.Wymieszać.Na koniec dodać makę pszenną.Dokładnie wymieszać.Całość dodać do kapusty.Zagotować.Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 14.06.2013 07:25
Uwielbiam potrawy z kapusty. Pycha :)
Henryka2 07.12.2012 21:29
od kiedy bigos to potrawa ze słodkiej kapusty?!
Lemon 07.12.2012 17:19
fajny
cukiereczek 07.12.2012 15:26
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak