Bigos

Bigos

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa podwawelska

    2 szt
  • biała kapusta

    0,5 szt
  • kapusta kiszona

    0,6 kg
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    1 szt
  • mięso wieprzowe

    0,5 (np. łopatka)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bigos

Przygotowujemy mieso i kiełbase w kostke smazymy razem ok 25 min, po czym podlewamy woda dodajac 3 szt liscia laurowego, 5 kuleczek ziela angieskiego i dusimy ok 20 min Nastepnie szatkujem i gotujemy biała kapuste ok 20 min a w osobnym naczyniu gotujemy kapuste kiszoną ok 10 min.Odcedzamy obie kapusty i łączymy wszystkie składniki razem; dodajemy cały koncentrat i cała przyprawe do bigosu gotujemy ok 20 min na koniec dodajemy do smaku pieprz i kucharek w płynie

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

szajba2 22.03.2011 16:34
bigos zawsze dobry
Babciagramolka 18.01.2011 17:02
Nie zgodziła bym się z czasem duszenia bigosu .Bigos powinien byc robiony przez kilka dni . Ogrzewany- duszony i przemrażany i tak na okrągło .Brak mi w tym przepisie grzybów
Barbara55 05.01.2011 15:21
dobre
rakow2
rakow2 12.11.2010 15:15
bigos zawsze smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat