Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biesiadne flaczki z boczniaków

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Te grzyby są przeurocze. Można je wykorzystywać na każdy sposób. Śmiało mogą zastąpić mięso. Boczniaki są idealnym zamiennikiem wieprzowiny.

Składniki:

Składniki:

boczniaki
250 gramów
por
1 sztuka
marchewki
2 sztuki
pietruszka
1 sztuka
seler korzeniowy
1 kawałek
pomidor
1 sztuka
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat
20 gramów
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
1 łyżeczka
masło
1 łyżka
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Biesiadne flaczki z boczniaków

Grzyby kroimy w paski.
Por w piórka.
Marchewki, seler, pietruszkę w kostkę.


Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Zalewamy wrzątkiem wymieszanym z przyprawą.
Dusimy pod przykryciem przez kwadrans.


Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski.


Dolewamy 1 litr wrzątku, dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy 15 minut.


Pod koniec wsypujemy majeranek, mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak